didereg a hajnal
reszket a lába
csillog a pille
a sár pocsolyába
bomlik a fényben
ködmama kontya
ezer szem csillog
harmatporontya
úszik az égre
narancs és bíbor
olvadó arany
kiömlő vérbor
zümmög a reggel
darazsak szállnak
bukfencet mutat
ősz az öreg nyárnak