Egylényeg
Majd egylényegű lesz a bőrödön a fény
a napba mártózó fatörzsekével,
derekad és tested konvex és konkáv formái,
bizonyos vonalak megtörése és hajlása,
sem lesz másmilyen, mint a kábán
forduló ágak kint a szélben,
vagy a nedves földből, eső után
fejét felütő virághad,
olyan leszel lényegében,
s azt, hogy minden porcikádat,
a látottat és a sosem láthatót
szeretni tudtam volna tán,
majd nagyvonalúan összegereblyézem
az egyéb hullott lombbal,
amit kár bolygatni már.
Aztán majd csak tündökölsz.
És talán már észre se veszlek,
hogy mint a lélegzet jársz
ki-be.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-03-16 14:58:05
Utolsó módosítás ideje: 2021-03-16 17:01:46