ott vagy a könyvespolc szélén
bekeretezve
egy cserép virággal osztozol
a maradék helyen
mindig is ez a nyugalom és
csend kellett volna
de nem volt türelmem
a virágokhoz se.
a behúzott függönyök
nekik gyötrelem volt
nekem várakozás
bezzeg most
fuldoklok a klorofillban
és mind túllocsolom
hátha megszeretnek
és lesz rajtuk egy-két virág