Hanghorizont
Madarak hanghálója feszül pirkadatkor,
alatta a házak mezítláb nyújtózkodnak.
A hajnal hideg tejet önt és lábtörlőkön
ülve vár, majd miután beengedik
az ágy fölé ugrik és a fürdőszobai tükörre.
A hatos út átenged minden dallamot,
zöldre vált az összes sávban, könnyen
megadja magát. Motorzajból, kávéneszből
leszünk, csörrenő kiskanalakká válunk
egy műanyag csepegtetőtálcán.
Egyetlen reggel sem marad észrevétlen,
néhány dal után mi is hanggá válunk
a hétvégi ébredés szerves szimfóniájában.
Kint vadkörtefák készülnek a virágzásra,
háromra csendrügyet bont a vidék.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-07-17 21:37:50
Utolsó módosítás ideje: 2020-07-17 21:37:50