Szokolay Zoltán
Összpontosított kiemelés
(V. Mihállyal)
Hazádnak rendület --- :
e mondat zsákfalu,
ha ismételgeted,
nem jutsz a dögkútnál tovább.
Ha volt is, elveszett,
nevét se tudhatod,
a nagyvilágon e
kívül se tágasabb.
Nincs több dimenzió,
összpontosítottan
emel ki bárhonnan
bérgyilkos osztaguk.
A könyvtár porig ég,
hidak leomlanak,
s a kis lélekharang
nyelv nélkül némán leng.
Kié ez elfojtott
nemzet, ugyan kié,
magam maradtam itt,
számban göröngy a szó.
Hazádnak rendület --- :
e mondat zsákfalu,
ha ismételgeted,
nem jutsz a dögkútnál tovább.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: A Hetedik, 2017.11.01 Kötetben: Bottal a fövenyre (Arad, Budapest, 2015) Kiadó: Irodalmi Jelen Feltöltés ideje: 2020-05-13 11:08:52 Utolsó módosítás ideje: 2020-05-13 11:08:52
|
|
|