Kétéltű
megnyugtat ez a kétéltű üzemmód
alámerülni a mélybe mázsányi
védőréteggel a lágyékomon
(mint egykor lárvakoromban)
ha idefent ellehetetlenül a lét
lebegni bájos ormótlansággal
a moszatdús iszap felett
mint a csillagról csillagra billenő
asztronauta az űrplanktonok között
telenségekre és
talanságokra
hagyatkozni a tökéletesség
és a szerethetőség illúziója nélkül
idegtépő pedantériával
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-10-21 12:48:36
Utolsó módosítás ideje: 2019-10-21 23:42:44