Aggófű ( jav.)
Tudni szeretném, éppen csak érteni,
miért Senecio neve a bohócnak.
Senecio azt jelenti: Aggófű.
Arca tojásdad, kör, ősforma,
a körben vonalak, ívek, összevisszaságban.
A zűrzavar látszólagos, Senecio mosolyog.
A szem kitekintő szellem, kisded és aggastyán,
Klee önarcképe mikro- és makrokozmosz.
Természetes határa hol rejtőzik a
vonalak lassúdad sétájának, lehet-e
így aggódni, értik-e még a színek
természetes rendszerét, ha nincs a bohóc,
ki csukott szájjal magyaráz?
Sírhatna, zokoghatna, azt is, azt sem
értenénk. Mintha egy hárs előtt állna
csüggedten mosolyogva madarak
oktalan, boldog énekén.
Ráncok, ívek, vonalak közt tobzódva... Senecio a bohóc,
kinek arca van, teljes mint a kör,
vagy a részekre töredezett világ.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-31 15:32:58
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-31 16:46:12