Kaleidoszkóp
Hahó Öcsi! Déryné hol van?
Bonnie és Clyde, ne bántsátok a feketerigót!
Óvakodj a törpétől Casanova.
Találkoztam, Aranyoskám, boldog cigányokkal is.
A máltai sólyom száll a kakukk fészkére.
Előttem az élet plusz mínusz egy nap.
Árvácska, Pacsirta, Pillangó: Becéző szavak.
Neruda postása Zorba, a görög.
Bolond Pierrot, a szabadság fantomja.
Az utolsó mozielőadás tavaly Marienbadban.
Suttogások és sikolyok: a bárányok hallgatnak.
Vizsgálat egy minden gyanú felett álló Aranypolgár ügyében.
Zazie kifulladásig az utolsó metrón.
Mire megvirrad, lőj a zongoristára.
Dühöngő bika: állat az emberben.
Megáll az idő a vihar kapujában.
Aljas utcák valahol Európában.
Az édes élet nagy ábránd.
Úrvacsora a nagy zabálás.
A nap vége: csend.
A zsarnok szíve kígyótojás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Előretolt Helyőrség, 2018. dec.
Feltöltés ideje: 2019-06-23 12:17:42
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-23 12:17:42