Tíz igaz ember
Csak tíz igaz embert kérek Uram
hogy ne pusztuljon halálra mi szép
átok fia ne foganjon csak bölcs mosoly
és városom épen maradjon
Dícsérlek téged Uram ha kell lejárom
térdig a lábam Ninivétől Szodomáig
térítek élőket s holtakat mert tíz igaz
kell hogy legyen e bűnös világon
Hogy van miért élni mert boldog
az ember ha bú baj nem fosztogatja
látja szép vetését az igaz szónak
gyönyörű füvek magasztalnak Uram
tíz igaz ember leheveredik és beszél
gyönyörű az Ige és messze hallik
Csak tíz igaz embert küldj utamba Uram
és megtérítem mind a te hitedre
gyógyuló szívemre ez ad gyógyírt
teljék hát bennem kedved gyönyörűn
állnak Ninive ódon falai a hit vára
nem omolhat le legyek Jónás
a cethal ajándéka szándékod van velem
Méltón viselem türelmes leszek
mint a kígyó ki áldozatára les
én embert vadászok hívő boldog kedvvel
Csak tizet adj Uram én térdre hullok
Áldott hitemnek buzgó forrásainál
megmerítkezem megmosom lábam
tíz igaz emberért már érdemes élni!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-06-19 09:38:41
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-19 09:42:02