Mormoljuk együtt
Barátaim, ti kedves járókelők,
légtornászok és jegyszedők,
könyvelők, költők, öntők és
régiségkereskedők, jöjjetek be
hozzám a holdfény-szobába.
Itt ül a hely szelleme,
beszélgessünk vele, s ha már
belegazdagodtunk történeteibe,
mormoljuk együtt:
hiszek a megdicsőült éjben,
hiszek a csodálatos mandarinban,
hiszek a magányos cédrusban,
hiszek az apokrifban,
hiszek Godot-ban,
hiszem, hogy megérkezik,
mielőtt Firsz végleg elalszik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Napló, 2019. jún.
Feltöltés ideje: 2019-06-11 11:41:21
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-11 11:41:21