Elküldtek, nem maradhattam,
öntudatlan imát motyogtam,
de nem hallotta meg Isten.
Borzongtam a hideg szélben
vihar készült a Bakonyban,
az ég lejjebb ereszkedett
távoli hegyeket érintett kezem
ezen a hűvös nyári esten
fecskék vadásztak,
vijjogásuk széthasította az eget.
Ezen az estén a szél
lágyan felkapta
anyám utolsó leheletét.