Húzd!
A zöld a kertben fölér megint tökig,
fűnyírni, jaj, meg ásni kellene,
a lusta kertészt napra nap lökik
az árnyai, és ócska jelleme.
Ültetek. Megmetszem majd az almafát,
pótolni kell a megkopott füvet,
a naptár lassan nyárba fordul át
és nincsen bennem semmi lendület
hogy átpofozzam gondokba vert magam
a télirozsda-mart szerszámokon,
nyakamban –új idők!- Pató Pál átka van,
s gazok között kertekről álmodom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-29 07:42:58
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-29 07:42:58