Hetedik napon
A hetedik napon iszom egy fekete teát.
A vizet rezsón forralom fel. Figyelem,
meddig tart a hatás. Jelzem, az éjjel
kettőig voltam éber, mégis, fél nyolckor
verset írok. Feladatot. S egy cseppet
sem zavar, hogy nincs az az ismerős
ihletem. Igaza volt a tanár úrnak.
A versírást meg lehet tanulni, s csiszolni,
magasabb szintre. Ha egyszer majd
költő leszek, természetes lesz, hogy
verset írok, s eloszlik minden tévhitem,
mint a tea gőze. Most kezdem sajnálni,
hogy nem dohányoztam eddig. Mert ma
reggel szívesen kezdenék leszokni róla.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Repülés - irodalmi antológia (, 2018)
Kiadó: KJE
Feltöltés ideje: 2019-04-15 08:49:47
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-15 08:50:48