Finomul a kín (jav2)
"Finomul a kín" (Galgóczi Erzsébet - Vidravas)
Szakadt tízparancsolat foszlik a pokolba,
erőtlen kezekben billen félre a kereszt,
tétova mozdulat dob bibliát a polcra,
tömjénfüst ülepszik rád, soha nem ereszt.
Oltáriszentségekre vakrozsda mar nyomokat,
festett kupola feletted a mennyeknek kékje,
a sötét oldalhajóba bújva Mária szoptat,
üres templomokban visszhangzik Isten igéje.
Halottak kórusa kántál altatót Istennek,
szentlélek játszik az orgonán, falsok a hangok,
a freskókba festett képek lassan peregnek,
lelkek lógnak harangkötélen, száradó sírhantok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-05 18:18:08
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-05 18:18:08