Volt egyszer egy tábor ( j.)
rekviem a hajmáskéri katonai táborba öt évre besorozott
gyerek-katonákért akik soha nem tértek vissza a hazájukba
régen magyar volt
híres szép lovashadáról
aztán tornyain
nem ült többé madár
géppuskák őrizték a négyszáz
gyerekbakát
a barakkban megfagyott lábuk
nyáron véresre törte a daróc
s ha felbuktak ágyútalp taposott rájuk
ó hogy utáltuk a ruszki katonákat
mégis barát volt mindegyik
továris mikor Moszkvából megjött a vonat
négy falu dúskált a potyából
volt olcsó hús cukor és gázolaj
az utcán mégis utánuk köphetett bárki
jafai máty a kurva anyád
csak a katonák miatt szólok
csakis a kiskatonák
ukránok kirgizek tatárok
ők nem parádéztak a Hősök terén
nem dehogy
itt menetelnek a lőtér gyepén most is
birkanyáj ruhában
gazdátlanul
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-02-11 00:40:34
Utolsó módosítás ideje: 2019-03-24 16:28:29