piszkos fantáziaképek
a hiányzókat a napi szennyes közt találtam.
kopottak voltak, s mint papírangyalok
röptelen, árván várták, megőrzöm őket vagy
eldobom. átfesthetném, gondoltam balgán.
más fényben tündökölne mind. szárnyukat mosni
mégse kéne. ha szétfoszlanának elvesznének,
akár bennem a hit. inkább kiszakítom magamból
azt a párat, s hagyom, hogy elszálljanak. azt a
néhány mocskost, ami marad, jobb is, ha rejtem,
mert lehet másnak rosszak a szándékai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-12-31 11:28:43
Utolsó módosítás ideje: 2018-12-31 11:55:02