a lavinagyáros
abba kell hagynia az angyalgyártást
nem fér több a hóba meg egyébként
is fázik már nagyon a dereka a keze
is mint a jégcsap de nem hátrálhat
teniszlabda nagyságú gombócokat
készít úgy ahogyan a nagymamájától
látta hogyan kell a darált húsból egy
maréknyit a tenyerébe fogva fasírtot
gyúrni négyet-ötöt csinál annyit amennyi
a kabátja zsebében és a két kezében
kényelmesen elfér aztán már csak ki kell
állnia a hegytetőre és a legmeredekebb
lejtőn egyenként mint a tekegolyókat
elindítani a hófasírtokat a mélybe
az újságok másnap címlapon adnak
hírt az évszázad legkisebb lavinájáról
ami legfeljebb tíz apró kavicsot ha maga
alá bírt temetni a szenzáció a Guinness
Rekordok Könyvébe is azonnal bekerül
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-12-21 16:08:40
Utolsó módosítás ideje: 2018-12-22 02:11:03