Karácsony jön.
Ajtókon kilincsel.
A nagy, barna szempár
megtelik a ninccsel.
Mint kagylóban a kincse,
benn lapul a kicsi.
Anyja, hogy ne fázzon,
fejfedő kendőjét
hasára tekeri.
"Büdös kurva, cigány, zsidó,
arab..." vagy akárki.
Volt minden már, kinek
a nagyvilág csukva körös-körül.
Pedig csak egy ő is
a boldog-boldogtalan Máriák közül.