Elindultam, magára hagytam
öntudatlan, imát motyogtam,
kint borzongtam a hideg szélben,
nagy vihar készült a Bakonyban
az ég lejjebb ereszkedett,
távoli hegyeket érintett kezem
ezen a dermedt fényű hűvös nyári esten
fecskék vadásztak,
vijjogásuk széthasította az eget.
Ezen a hűvös nyári estén
a szél lágyan felkapta
anyám utolsó leheletét.