A be nem fogadott nyakkendõtû balladája (1991)
1
Az alma átvándorolt az asztalon
széthasadt és
kiröppent a piros halott denevér
A nagy sárga macska nyávogva
riadt fel
a kék lámpafényben
Lehúzta bõrét a lehulló
denevérnek
és üldözni kezdte
az elfutó egeret
A konyhaasztal rátekeredett
a fémesen kattogó tulipánra
A macska és az egér
végül beleolvadt a barna
gyûszûbe
Csönd volt
Az idõ zöldült körbenõtte a
kakukkosóra mozgásképtelen
kakukkját
majd lebillent
Végül minden feketébe folyt
át
2
A feketeség nõtt nõtt majd eltört
és kilépett belõle
a nagy sárga macska
Szájában az egérrel
A macska csendben kifolyt
keretei közül
A meleg körbetekeredett majd
elporladt
A macska békésen
áthullámzott a padlóvázán
Majd hirtelen robajjal
kilépett a széttörõ
padló romjai közül a kék-sárga
dromedár
Hátán pálmalevelek
Piros takaróján kéken csillogtak
a sárga virágok
A macska megdöbbent és
rémülten folyt tovább
A szoba
heves rengésekkel elhalkult
majd helyén
a zöld rét
bontakozott ki
3
A fû pirosló zöldjén felszáradva
újra alakot öltött
a nagy sárga macska
majd elaludt
A dromedár halk tülkölés
közben visszahúzta
a bõrt az egérre
A denevér újult erõvel átröppent
a piros színû zöld mezõ
sárgán hullámzó kék egén
A kék-sárgán tülkölõ
dromedár lassan elpárolgott
Ismét minden teljesen
fekete lett
Az idõ megállt
Késõbb
Az élesen csörgõ
háttérzaj
színeire tépte
a sötétfekete képet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-29 04:07:15
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-29 04:07:15