TÉPŐZÁR szürrealista kispróza
Lehet, hogy apróra van őrölve a kávé,
ezért bámul rám morózusan a kávéfőzőm,
én mégsem mártózom meg a jeges tengerben.
A palló legyen naplopó, kért határidőre sohase teljesedjen.
Ugrabugrálni bárhol lehet; a kockázat elinalhat a recsegés felé, s a feltörekvő nemzedék
kérdőívekkel paskolhatja a sziklahasadékot.
Mióta tart a makramé délceg erődjének a fennforgása,
tény, hogy lehetetlen számú racsnis szerszámkészlet röpköd a galacsinhajtó
álomkontár körül, s fojtó zsivaj üti el minduntalan a kitinváz manökenjeinek
dobhártyarepesztő sikoltását. -
Mint már szó esett róla, lavírozásom a csikkek között csak addig tart,
amíg egy megkeseredett ember piszeségi rekordot
nem állít fel.
-Tervben a szervírozás kupaknyi, vészhelyzet esetén szaracén népszőrzet
az egymásra szögelt tetvek huzavonája -. Önök mihez kezdenének egy
ilyen ünneprontó epizóddal? Na ugye!
S még fogják rám, hogy elektromágneses patkómmal körbe-körbe
járok, posztamensekre vadászva, hogy imigyen ragaszthassam rájuk a szabadgyököket! -
Láttam ásítani a rózsabált, a paraván mögött vetkőzni sürgetett a tüskehátú honorárium, no de ilyet…
A lőtt sebtől agonizáló melegházi babák faggatózása
repülősót von el a kihalt folyosótól, mialatt a szerszámíj
statáriuma émelygés nem lesz.
S ó, rettegett delírium!
Talán a kanálforgató ösztönömet kéne egy kissé kiegyengetni,
talán a kontaktlencse menthetetlen távirata a ludas abban,
hogy a perem alatti, komoly ütemű korálok éneklését a légszomj
felfüggesztette.
S végleges felügyeleti jog?
Ugyan minek?
Örüljünk, ha nem zápulunk tovább a burkolatlan agytrösztök sokféle gyártmányától…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-23 09:27:21
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-23 09:27:21