mi lesz
nem leszek se keze se lába
sem pora sem a pocsolyája
nem leszek hívője pogánya
sem hitványa sem katonája
nem leszek sejtje sem a teste
én én leszek reggel és este
nem kell vagyona sem a konca
nem leszek bölcse sem bolondja
ez a rendszer hazámnak rákja
nem a húsát a csontját rágja
amerre nézel mindenütt áttét
sírt ásunk ki-ki a magáét
pazar fény ül a koldus vállán
neoncsőből bújó szivárvány
nő a bér a rádió mondja
s nagyot korog a koldus gyomra
pattog a TAO mint a labda
és a sport újra hazaadja
fűtött a gyep nyugdíjas fázik
persze csak ki elér odáig
ez a rendszer a hangyák átka
fönt szól a tücsök muzsikája
jár a vonó mulat a prímás
megy az ész jön a népbutítás
mi lesz ha az értelem ébred
hazám semmivé lett egészed
ki adja vissza ki gyógyít meg
mi lesz ha az értelem ébred
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-09-09 09:22:30
Utolsó módosítás ideje: 2018-09-09 09:22:30