Tudsz-e úgy rám nézni, ahogy férfi a nőre néz?
Vagy lefoszlott rólam az időtlen, drága méz,
az édesség, az érzéki ruha, s nem hat szemedre
áttört fények vakító fátyola,
s ahogy itt állok előtted,
s beszélek terveimről,
adsz-e nekem bizalmat, hogy legalább egyszer
megfoghassam a két kezed?
Csak úgy. Szerelemmel?