Hétköznapi hitpróba
Karcos üveg a szem most.
Horzsolt szövet a vászon.
Nem értek agg templomokhoz,
kocsmákhoz inkább, s nem bánom,
hogy a csönd, mely egy torony foglya,
bár csúnyul, de szerethető.
Az ablakokon a fény kosz,
az Isten oly megengedő.
Karcos a szél és a paplak,
az idő itt mély horzsolás.
Az imákra páran fogadnak:
Hallja őket, aki más?
Mondd van -e még tiszta oltár,
az elképzelt templomhajóban?
A hit mindig kétséggel jár,
és színekkel, szürke vadonban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-08-30 08:28:43
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-30 08:28:43