Emberi isteni
(...először)
Szakadt a menny.
Odüsszeusz az árbochoz térdelt
várta a halált.Társai akarták még,
botló mellkasuk imákat próbált
zsákokként emelve szavuk.
- Uram!
Ne dobd a vízbe életünket,
ne hagyd hogy hiába várjon a család.
Nézd házunk, ők is töröttek.
Nem maradt hajójuk más,
csak Te.
(másodszor)
Gyógyult a menny. Az árboc
a kormány halott. Odüsszeusz csendes
tort ült megviselt hajóján, hallgatta
ahogy a legénység fanyalog
- Mond vezérünk, életünk
mért hagyták itt hol világok vége,
szakadt csütörtök .
Nem,
szombat ez
és ünnepre hívnak az egek !
(epilógus)
... látjátok ott a fényes távolban
hol asszonyok aggódnak vagy
felejtenek... mindegy is,
siessünk,
már hallom kutyáim szűkölését.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-08-06 01:01:18
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-07 01:30:12