Szeretem hajnalban Pestet
(Úgy) szeretem hajnalban Pestet!
Tükrök még ilyenkor a házak,
nem szolgák, nem urak, nem restek...
Tükrök, kik valakire várnak.
Szeretem éledő utcáit,
(a) tavaszi, zöldbe vésett fákat,
min fellélegezhet a kezdet,
s ujjaikra dallnokok szállnak.
Szeretem az ébredő sóhajt,
(a) leesett takarót a földre,
nyújtózkodó gyermeki hangot...
Tükrök, akik vágynak a szépre.
2013.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-16 23:15:45
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-16 23:15:45