Turkáló
"(…) a csukott könyv leveles sűrűjében
ki mer kutatni? S hogy mer puszta kézzel?"*
Mintha a számodra üres fiók attól telne
meg apró meglepetésekkel, hogy könyékig
benne matatsz, valósággá szeretnéd képzelni
a valószerűtlent, kergetni vagy visszacsalni
a pillanatot, hogy ami egyszer már megvolt,
vagy ami talán még majd csak ezután lesz,
azonos lehessen azzal, ami itt és most éppen
van. A varázsszavak, amikor szükséged lenne
rájuk, nem jutnak eszedbe, vagy olyan rövid
lejáratúak, hogy mire igazán hinni kezdenél
bennük, már érvényüket vesztik. Megijedsz,
bohóckodsz, osztod az észt, a csodák végül
megunják a várakozást, és lemondanak rólad,
mielőtt fölismernéd bennük egykori önmagad.
Ha szerencséd van, akad valaki, aki rámutat,
a fiók amelyben matatsz, dupla fenekű.
*Pilinszky János "Introitusz" című verséből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-02 14:39:48
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-04 00:28:55