NYIKHAJ, NYIKHAJ, NYIKHAJ
Nyikhaj, nyikhaj, nyikhaj; a pávafarkas nemzedék…
A tatarozás elszáll: a párnacsata briliáns apanázsa ettől gyarapszik,
míg a sziklamászó gúzs logarléccel simogatja a süket retorikát.
Kipréselt lé hajladozz, hajladozz, mert az üdülőkben bérszámfejtették
a gólt elűző náthát!
Újra divatba jött a holtsáv?
Amennyire szívósak vagyunk, legalább oly kásásak a gárdaszelídítőink… -
Fricskázás nélkül nincs álomhajó, te ólomkontyú liszt.
Sohase társuljunk az élesztővel, különben
a hersegés képleteken fog csúszdázni.
Prizmák visszfénye, tetejeld le a szőlőt, vagy mutasd az útvesztőt,
ahol megannyi gesztus értekezik a gallont jódozó, kifulladt
agárról. -
Nyikhaj, nyikhaj, nyikhaj; ha puccosan zsugorodik a köldök.
A keresztkötvényeket rehabilitálja a langyos úszás, s elkótyavetyélni
a tejbegrízt: ez a szabó trükkje.
A csörgősipka a tűréshatárt semmibe veszi?
Jászollal pipiskedő cintányér?
Nyikhaj, nyikhaj, nyikhaj; az elhasznált lepedő, mely
követ nem fog parittyába. -
Ki négyszögesítette a kőbegy kopogását?
Felemás csizmát tapos félre a tűztorkú bikacsök?
Nyikhaj, nyikhaj, nyikhaj! -
Bizony, elsodródnak a szabad partok, s a medencék, melyekre ez
volt írva: üllő. Üres szemgödörbe néz így a dürrögőkád pereme,
mert hajadon bevésésnek nézi a tunikáját. Ne keverjünk
a betonba fejbőrápolási kalauzt, a fakítás ugyanis
logopédusfüggő. (Kérem, kerüljék az átállított
automaták chippendale-jét, aki szemtengelyferdülést kapott
a légierőtől! -)
Az irdatlan kacs imád szöszölni?
Nyikhaj, nyikhaj, nyikhaj; a piszkozatok beadási kérelme.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-06-11 08:08:02
Utolsó módosítás ideje: 2018-06-11 08:08:02