Az uralkodó szín a sárga
A piros csak utána jön
Ezért álldogál egymagába'
S nincsen nyomába' csóközön
De jó hogy vannak napraforgók
Nem csak a sárga tökvirág
Ezek a víg seregtoborzók
Kerekfejű napkatonák
Van Gogh virága úgy aranylik
Hogy nem nyomaszt a sárga szín
Vonatokból kinézve nyárlik
S engem a napba visz a sín