Nem édes
"A mezők zöldebbek, ha kimondjuk,
hogy zöldek, mint a valóságban."*
olvad a hó
már csak idebent havazik
mire felébredek fehér
porréteg borít mindent
vastagon mint a darált
kristálycukor
szomjas vagyok
az ágy mellett kásás kupacok
valaki összeseperte a havat
amíg aludtam a papucsom sehol
mezítláb lépek a padlóra
nem hideg
a szomszéd szobából
hallom anyu hangját
ahogy az egyik hókupacba markolok
nem szabad mondja a hang
ha a torkom megfájdul
kikapok
ragacsos masszát
emelek a számhoz
nyúlik és foszlik
mint a vattacukor
maréknyi félelem
nem édes
2018. március 8.
*Idézet Fernando Pessoától, a "Kétségek könyvé"-ből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-16 18:07:56
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-16 18:15:41