Ezer évig koptatott kövön
vízköpők éles árnyéka
kihalt árkádok során
tétova léptek visszhangja
vörös jáspis-színbe dermedt
a csatornák pangó vize
felsejlenek az eltérő utak
egy a tenger felé vezet
egy másik az olvashatatlan
fénylő sírfeliratok között.