Régi-új nap
"And this old world is a new world"*
vörös hajú asszony
közeledik felém az úton
aranysárga pulóverben
valamit cipel
a keze a hasa alatt
a derekát jellegzetesen
hátrafeszíti mintha várandós
lenne a hasát nézem
a rajta imbolygó sárga
színt szívom magamba
a hajnal első hangjaival
illataival együtt
közelebb ér
a keze izmos és eres
talán nem is asszony keze
jó napot köszön
még mielőtt mellém érne
a spanyolok harangozzák be
így a delet már korán reggel
az arcát nézem
talán nem is ember arca
és a sárga szín meg
a teher amit cipel
mitől telik meg hirtelen
szemvakító fénnyel
2013. április 1.
*Leslie Bricusse és Anthony Newley Nina Simone-nak írt "Feeling good" című dalszövegéből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-26 17:29:44
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-29 23:29:58