Sztriptíz
"A guttermuttert nem hiszem.
Meg a harisnyakötőt se."*
szemérmetlen lassúsággal
hántom le magamról
az ifjúkori jelmezt
darabról darabra foszlányról
foszlányra mint sztriptíztáncosnő
a felesleges ruhaneműt
rafinált mozdulataim
fennakadnak a fák ágain
csipkés göncök bugyi- és
kombinécafatok melltartópántok
harisnyakötők szanaszét
megátalkodott céda
mindenre képes vagyok
még arra is hogy magamon
felejtsek valami izgatót
hagyok a halálnak is
felfedezni valót
2012. március
*Lázár Ervin „Gyere haza, Mikkamakka” című meséjéből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Műhely, 50. évf. 162. sz. , 2012
Feltöltés ideje: 2018-03-12 15:30:06
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-13 11:44:49