POCSKOLDA
kilapítani az éhséget
a csigapor dekrétuma rám is érvényes
kimentett a bajból amikor az azbesztkesztyű előtt tisztelegni kellett
a minimális felszerelésű stúdiók lepedéke sűríti a lelátót
s kollektív felelősség bukik ki a locsoló versikékből
a tüskés ligetek mélyén félbeharapott csali fölülmúlja a speciális időszemcsék
előőrseit
szédíthet mélység a rúzzsal összemaszatolt írisz úgyis hozzájárul a lombikszerű katalogizálás
kifüstöléséhez
bocsánat a röptetésért tákolmány szakszerűen hat rád a téliesített vészhelyzet
ezer hajtás dong de ki szagolja ki az üstököst amint egy kallódó kagylóba bújva
sapkát igazít
ó rúgó léptékű megfontoltság
ó vizslafutású vacok
és velőtlen munkahipotézis a vaskondérokat cipelő birizgálás szépreménnyel bálnaellést
rúg számvevőszékednek
amíg én leszek a koronatanú a sétány krokodiljai leszoknak az ígérgetésről
nincs információm róla a görcsölő epizód miért helyezte gondnokság alá a többszörös
kordont
elég az hozzá hogy hanyatt dűltem a széthasadt rögök kézimunkájától
tudomásomra jutott az is hogy akik a sarut javítják tulajdonképpen ferdeképű lángszórók
akik ha tehetik korallerdeikbe vonják a tisztes korú meszet
a szőke perspektívát
pechem van ha fellépek a dobogó csúcsára
ilyenkor a boszorkányos sminkkel kacarászó vakondtúrás fukar várszínházi közönség ütemesen tapsol
őrangyalaim ne keljetek ki a tojásotokból
különben tömött szürke vádlitok tengeréből az utászok
kimetszik a küszöbőrök patrónusát
betonkeverőtök meghal a reptér kitinvázától
s kontaktlencséteken nem tollászkodhat többé a vízlepergető tetemrehívás
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-02-12 10:08:23
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-12 10:08:23