Édenkert (definíció)
Olyan hely a Világegyetemben,
ahol az Ember lánya bikiniben
könyvet olvas. Közben sütteti
a hasát a nappal. Vagy fordítva:
a hasát sütteti (bikiniben van!),
és közben (mintegy mellesleg)
könyvet olvas. Ami nem ugyanaz.
De tűnhet annak. Az Ember lánya
időnként, olvasás, vagyis napozás
(és fordítva) közben, a legizgalmasabb
részeknél, például akkor, amikor
a főhős végre megcsókolja a lányt,
akibe régóta szerelmes, lásd a „Fej
nélküli lovas” című regényben, ott,
ahol a fiú és a lány egy dombtetőn…,
feláll, nyújtózkodik, leszakít egy almát
a fölötte ágaskodó fáról, visszafekszik,
és csámcsogva olvas tovább. Édes
öröm a cselekmény késleltetése.
De a szomszéd leskelődik. Az Ember
legalábbis ezt hiszi. Majd adok én neked
bikinit, sziszegi, és betiltja az olvasást.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-18 15:33:30
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-18 16:35:15