föld alatti kezek (2)
szegecselt sínek kattognak korhadt
vagonok alatt, bányászváros,
tárnákba zárt ötvenes évek,
csonkolt kezű nyugdíjas bányászok bámulnak
a világra, fűtetlen sorsuk felnyúlik
az égbenyíló toronyházak télikertjeibe
december, fekete egyveleg,
a kosztól szegélyezett utak mentén
mentő visít, hajléktalan árnyék-
sors a járda peremén,
eltakarítják,
a belvárosban nincs helyed,
a te világodban kell megdöglened, ahol
az összefirkált házak falait
jéghideg szelek egyengetik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-17 10:24:39
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-24 10:50:27