Advent után
A vén körtefa ága keserveset reccsent,
mire lehullt tél lett, s maradék levelei
már szűz hóval ölelkeztek.
Álmomban újra hazaértem, minden régi
új volt, egész és töretlen. Fénylett a ház,
s nevemen szólított Anyám.
Nagy tűzkazlakat nem rak már a nap,
s a korai alkonyat nyomába lép az est,
amikor kapunk előtt megáll.
Várandós napok peregnek, csönd szitál
a kertre, s vaskos, vad szél hordja szerte
a decemberi éjszakát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-16 20:38:24
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-27 22:43:02