A tetőfedők
A tetőfedő mesternek nem kellett
sokat magyaráznom, a ház hosszában
megdőlt, s jóformán a kémény tartotta
az egész cserepes tákolmányt. Egy spirálos
füzetbe vázolta a tetőjavítás menetét,
felsorolt, kakulált, bólintottam. Másnap
kora reggel már az emberei kitámasztottak,
bontottak, spézték a támadó darazsakat.
Nevették, hogy annyi dunsztos- és italosüveg
gyűlt össze a padláson, nejlonzsákban
adogatták le, hordták hátra az udvarba,
megkóstolták a sárgabarackot, eltelt a nap.
Aztán ahogy a napok teltek, úgy haladtak
pontosan, szépen, csak az egyik hajnalban
riasztottuk őket, nagy eső esett, csöpögött
a plafonról, egy oklevélen elmosódott a nevem,
de végülis remekül tető alá hozták a dolgukat,
asszonykám is mentesítették a sárgabarack-
főzés megszokott, fárasztó rutinmozdulataitól.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-15 09:01:43
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-15 09:01:43