Estike
Egyszer a hold, ott fent volt,
volt egyszer egy esti mese, estike,
sem kezdete, sem vége nem igaz,
csak volt, szó, mit hallgatni jó,
lehetett volna ringató, dúdoló.
Egyszer a nap, ott fent volt,
simogatta a vizet, szenvedtem
hőségétől, de fénye egyszer
megégetett, bűnre hevített,
kárhozat a fénye, fekete folt.
Egyszer a csillag, ott fent volt,
évmilliókban elveszett fénye
egyszer vissza költözik belém,
agyam villámait,lelkem kínjait
elsimítja, elcsendesül a szél is.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-29 17:32:38
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-29 17:32:38