Gerle Kiss Éva
Aznap (jav.)
Aznap apró
szemekben esett,
különös fényektől
alakult az ég,
világosból lett sötét,
majd mint az
agyonmosott
fekete ruha,
kifakult.
Lett azután
esőből hó,
majd hóból
víz, ahogy a
földre ért.
A sár, a latyak
lábamra tapad,
beborít az emlék.
Mondataim félkész
építmények,
összedőlnek hamar.
Inkább csak nézlek,
pulóvered alá bújok,
hátha így könnyebb.
Akár egy labirintus.
Belőled
ki nem találok.
Húz a feszült ég
fejünk felett.
Benne a Nap,
a gyújtópont.
Tüzében kereslek,
térkép nélkül, szag után.
Kihozlak bárhonnan,
ahogyan magamat
akarom belőled kivágni,
erővel, gyökerestül.
Mégis, az elhagyott kertbe
fát ültetek, ágat nézek,
s keserű lombot.
A letört gallyakat
gyűjtöm csak egybe,
a leveleket hagyom.
Kifújja őket úgyis a szél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holdkatlan, 2017.10.13 Feltöltés ideje: 2017-10-26 13:20:20 Utolsó módosítás ideje: 2017-10-26 21:29:54
|
|
|