Tűzrőlpattant Patrícia balladája
Tűzrőlpattant Patrícia
lány létére halál fia:
hosszú pere rosszul zárult,
kémkedett és hazaárult.
Egyhangú volt az ítélet:
bűnös élte érjen véget!
Helybenhagyó volt a végzés:
megtörténhet a kivégzés!
Tűzrőlpattant Patrícián
nem fog golyó, kötél, cián.
Vízbe fojtsák, tűzre vessék?,
Az eredmény köznevetség.
Bánat fogta el a hóhért:
szakértelmét szidó szókért
feltárult a börtönkapu,
csámpás talpán útilapu.
Tűzrólpattant Patrícia
el nem patkolt volna soha,
hogyha le nem sújt a végzet,
mely a lánnyal furcsán végzett.
Természetes múlta előtt
az unalom ölte meg őt:
egy kötetben nézegetett
maradandó Bökk-verseket…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-09-27 16:42:30
Utolsó módosítás ideje: 2017-09-28 10:08:50