Velük
Anyám mindig ünnepre terített
s mérges volt ha a grízgaluska
megfolyt, a pörköltből a
csontosát magának válogatta
apám mindenhez kenyeret evett,
nekem úgy magyarázta, hogy erre
a háború tanította, s a morzsát
mindig a tenyerébe söpörte
kézzel hímzett terítő vetett
rojtokat előttünk, csíkozott
tányérok ontottak illatot, anyám
kérte: előlem minden elfogyott
add Isten még egyszer azt az ízt,
azt a mosolyt mi asztalunkhoz ült,
kérem vissza a régi gyermekkort,
mi sajnos réges-rég messze repült
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-09-04 12:51:08
Utolsó módosítás ideje: 2017-09-04 21:05:52