Mondóka
Pille, pille, pillangó,
illatok közt szállongó,
jobbra pillant, balra billen,
balra pillant, jobbra libben,
bibét babrál, porzót borzol,
villám villan, büszkén pózol.
Pille, pille, pillangó,
röpke szárnyat villantó,
fel-le röppen, úgy henceg,
gördülnek a bukfencek.
Tarka réted jó tágas,
elfér harminc tótágas.
Pille, pille, pillangó,
bús keringő, tűztangó,
flamenco-t vagy szteppet jársz,
illő hozzád minden tánc.
Ki csak meglát, meghódol:
"Lám, mi lett egy hernyóból?"
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-08-08 17:53:50
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-08 17:53:50