JÓLESIK, NEM ESIK JÓL
Jólesik véresre marni, mi sztereóban hangzik,
jólesik dohogni látni a paprikát,
megmérgezni a hámosított duót,
sárkányfogakkal győzködni az epizódok cinizmusát,
bigott különítmény, s a fülpálcikák begerjednek,
betegtájékoztatók örve alatt meghasad a billog profizmusa,
a horpadt ég ürügyén kitinvázat visel a harmonika,
kötéltáncos legyen a talpán, aki a keresztgerendák kiálló szögeit lemázsálja,
jólesik átpártolni hóhérok ötvösmunkáihoz, jólesik
a sürgés-forgás a szemellenzők körül,
a katasztrofálisan magasra polcolt sanzonok tájszólása lyukas,
valaki kimenekítette őket az összecsuklott cirkuszsátor alól,
jólesik bántani az ólom-puha pohárköszöntőt,
megszámlálni, hány szállal kötődik a pénzmosáshoz,
egy faodúban elbújtatni a betűtördelést mennyire jólesik: rímelnek az órabongás kémei,
nem csak hajókormányt hajigálnak a felelőtlen pingvinek közé,
viszont borzasztóan rosszul tud esni,
ha a pupillánk csak addig tág, amíg arénát nem torzít
a lift.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-07-03 08:32:31
Utolsó módosítás ideje: 2017-07-03 08:32:31