Minden más esetben
Van, akinek az egész világ kell.
Van, aki beéri egy ölebbel.
Van, ki a jóért a poklon is átkel.
Van, aki tele van félelemmel.
Van, kinek szavára folyók lépnek
ki medrükből, tavak mozdulnak el,
nappali fénye lesz az éjnek,
s hegyek gördülnek arrébb, ha kell,
ha nem. Van, ki minden csatát megnyer,
mégis fél-ember, mert adni nem mer.
Hát igen. Ő sem kap semmit ingyen.
A hatalomhoz pénz s ágyútöltelék,
a romboláshoz erő kell. „Minden
más esetben a szeretet elég"*.
*Az idézet Charlie Chaplintől származik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-06-14 20:25:24
Utolsó módosítás ideje: 2017-06-15 16:31:24