A kihívott (1/j)
Elhagyatottá lett a mások
életéért harcoló élőhalott.
Ez jutott neki osztályrészül:
törődés a sok elbaszott
maszkért, kik lefelé csúsznak,
s nem tudnak különbséget
tenni: kezük közül melyik a jobb,
ha balul sülnek el a dolgok.
Élni magának nem sokat ér –
szerepében halnia muszáj.
Inkább maga merül alá, hogy
búvárként begyűjtse a már
oszlásnak indult lényeket,
akik nem tudják magukról:
tátogó halak-e vagy emberek.
Magára hagyottan éldegél.
Szemgyógyító kencét keverget,
melyet másoknak szánt, hisz
azt hiszi, Ő a megmentő: tán
Jeremiah reinkarnációja.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-03 09:20:53
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-03 09:20:53