Pár rímelés még
A keserűség áldás lett,
Mert lelkemet Te szeretted,
Kivontál a veremből,
Megmentettél bűnömtől.
***
A test csak fű, egy szép virág,
Melyet szél fú, féreg rág,
Megszárad, lehullva pörög,
De Istenünk beszéde örök.
***
Megújul erőd az Úrban,
Ha Benne bízol, nem csalódsz,
Szárnyalsz, mint a saskeselyű,
Kitartasz, meg nem hajolsz.
***
Ne félj, kicsiny féreg,
Maroknyi megtértek,
Megsegítlek, szól az Úr,
Megváltóddal minden új.
***
Íme, Szolgám, választottam,
Akiért a szívem dobban,
Nem kiabál, ne lármáz,
Meglátja, hogy mi a máz,
A repedt nádat el nem töri,
Ha pislog a láng, meg nem öli,
A gyenge is értékes Neki,
A törvényt igazán jelenti.
***
Ne félj, meg vagy váltva,
Az enyém vagy, s nem árva,
Neveden hívtalak téged,
Szívemben őrzöm a képed.
***
Az Úr az Isten, Te csak láss:
Nincsen szabadító más!
***
Bűneiddel terheltél te,
S fárasztottak vétkeid,
Álnokságod eltörlöm én,
Bűnödön más nem segít.
***
Az Úr, Izráel királya,
Megváltója, nincs párja,
Seregeknek Ura Ő,
Nincsen Nála nagyobb fő,
Övé legyen minden szó,
Ő az első, s utolsó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-22 12:00:14
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-22 12:00:14