Mint talált bogarat
Elteltek az ünnepek.
Rám zárul újra a mindennapok
börtöne, s a fegyőr szigorú.
Egy-egy órára ereszt csak ki
sétálni a levegőre, ahol én is
szabadjára ereszthetem
a bennem raboskodó gyermeket.
Nézem, ahogy lehagy, négy, öt,
tíz, húsz lépéssel is előttem jár.
Eltűnik a lejtőn, leguggol, vagy
beáll egy fa mögé, hogy rám
ijesszen, végül ő ijed meg, amikor
nem lát. Visongva szalad vissza.
Tenyerén, mint talált bogarat
hozza elém az ifjúságomat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-05 14:24:28
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-05 14:25:33