Leült az állvány
elé. Üres vászon
nézi, ecset
böködi. Kavargó
lehetőségeket
mérlegel.
Színkalauz,
vonások őre.
A táj megadón áll.
Viharfelhők dühével
tobzódik
a születés.
Siker érik,
kígyó sziszeg.
Tér-stílus,
tetszésvariánsok:
félrebillen a fej.
Árnyalatai
magyarázzák
a kéket, a sárgát.
Magába révült,
vászonra teremt.
Távolodik a
kiszolgáltatott táj.