Csak öt sarokra innen
Mindegyik utcasarkon
üldögél egy koldus.
Az első mellett elhaladva
megroggyan a térded.
A következő sarkon ülő
lerántja arcodról a derűt,
s mint aprópénzt szórja kalapjába.
A harmadik sarkon már
nehezen veszed a levegőt.
A koldus a társad kéri,
te otthagyod, ahogyan este
leveted a ruhád.
Szerelmes kiáltását belülről hallod,
hiába távolodsz,
neve bordáidon pattan szét.
A negyedik saroknál térdre esel.
A koldus felkapja fejét,
azt hiszi, győzött,
de nyitott sebekkel továbbmész,
vánszorogsz, vizeletedet ereszted,
s kiengesztelődsz a nemtudással.
Töppedt tested darabkáira lesnek
a sarkok keselyűi.
A következő sarokig - sírod -
csak odáig!
Mintha érne valamit
a pár utolsó lépés
ezen a senki földjén.
Az ötödik sarkon
végül eleresztesz mindent.
A halál kurvái vihogva nyúlnak
a szétgurult kacatok után.
Elterülsz, nem mozdulsz,
a nemlét egyelőre elkerül,
mint egykor az álom.
Szemedből könnyek helyett
immár gyöngyök peregnek,
arcod elsimított göröngy,
a megbékélés földje.
Legvégül megérted
az üresség boldogságát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-12-15 00:56:07
Utolsó módosítás ideje: 2016-12-31 11:34:07